flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей в Оратівському районному суді Вінницької області

11 жовтня 2023, 09:53

10 жовтня 2023  року в Оратівському районному суді Вінницької області після деякої перерви  вчергове  проведено День відкритих дверей. В рамках даного проекту кожного року учні  Оратівського ліцею знайомляться  з історією створення та особливостями роботи місцевого суду.

На захід прибули учні 9 класу Оратівського ліцею у супроводі учителя правознавства Тетяни  ПЕЧЕНЮК.

З привітальним словом до дітей звернулась консультант суду Людмила ВОЛОЩУК. Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе екскурсію приміщенням суду :  огляд робочих кабінетів,  канцелярії, ознайомлення з діяльністю суду, роботою працівників апарату суду.

Консультант суду Людмила ВОЛОЩУК ознайомила дітей також з історією суду та розповіла про місцевий суд як ланку в системі судоустрою  України та познайомила присутніх із структурою суду, повноваженнями голови суду та керівника апарату.

Такі заходи ініційовано з метою забезпечення прозорості та відкритості в діяльності судів, обізнаності широкої громадськості з їх діяльністю, забезпечення права вільного доступу громадян до інформації та вільного доступу до усіх сфер суспільного і державного життя України.

Розпочали екскурсію судом із поста охорони та ознайомились із функціями судової охорони.  Потім усі присутні вшанували пам'ять  Козачишина Владислава Борисовича , який загинув 05 січня 2023 року  у місті Соледар  Донецької області, захищаючи нашу країну  від рашистів. Владислав працював помічником голови суду та був призваний до лав Збройних Сил України  у вересні 2022 року. Пам'ять про нашого колегу назавжди залишиться у наших серцях.

Відвідавши кабінет керівника апарату суду, діти познайомились із керівником апарату Володимиром ТИМОФІЄВИМ та дізнались про  його посадові обов’язки в суді.

Завітавши до канцелярії суду, діти дізнались про порядок подачі документів до суду, про роботу системи «Д-3», також школярі дізнались, яку освіту необхідно мати, щоб працювати у суді.

У кабінеті секретарів судового засідання діти ознайомились із функціональними обов’язками секретарів, дізнались, яким чином відбувається фіксація судового процесу, як направляються повістки учасникам судового процесу.

Гостинно зустріли наших відвідувачів і помічники судді Оксана СВІТОВЕНКО та Валентина КИРИЧЕНКО.

Цікаву бесіду з дітьми провела Людмила ВОЛОЩУК. Вона познайомила школярів із Фемідою, грецькою богинею права й законного порядку, розповіла про її походження, пояснила, що означають головні атрибути Феміди: меч, терези, пов’язка на очах, мантія, книга.

Також Людмила Станіславівна провела з учнями вікторину, на якій школярі відповідали на питання із правознавства.

У фінальній частині Людмила Станіславівна  від імені усього колективу суду побажала школярам миру, успіхів у навчанні, наголосивши, що людина, яка  ставить перед собою мету, обов’язково її досягає.