flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено круглий стіл

14 травня 2019, 11:48

   13 травня 2019 року в приміщенні Оратівського районного суду працівниками  суду спільно із представниками Оратівського бюро правової допомоги проведено круглий стіл на тему: «Подача позовної заяви через електронний суд».

      Під час заходу було обговорено , що електронний суд – це автоматизована система, яка дозволяє його зареєстрованому учаснику направляти в електронному вигляді позовну заяву та додані до неї документи, інші процесуальні документи по справі, обмін документами (надсилання та отримання документів) в електронній формі між судами, між судом та учасниками судового процесу, між учасниками судового процесу, а також фіксування судового процесу і участь учасників судового процесу у судовому засіданні в режимі відеоконференції, а також надсилання судових повісток та судових повідомлень судом, та інших процесуальних документів.                                                                                                                            

      Для того, щоб звернутися до суду за допомогою системи Електронного суду необхідно зареєструватися у системі та сформувати унікальну електронну пошту на ресурсі.

     Крім цього, необхідно буде отримати електронний цифровий підпис, який дасть змогу системі ідентифікувати вас як належну сторону та зареєстрованого учасника, та надасть можливість подати позовну заяву або інші необхідні для розгляду вашої справи документи до відповідного суду.   

    В свою чергу, суд проводить розгляд справи за матеріалами судової справи в електронній формі. Процесуальні та інші документи і докази у паперовій формі не пізніше трьох днів з дня їх надходження до суду переводяться в електронну форму та долучаються до матеріалів електронної судової справи в порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

 

           

Заступник керівника апарату                                                                                                                   П.Ю. Глухота