flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

25 жовтня 2013, 12:15

День відкритих дверей.

З метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя, в Оратівському районному суді Вінницької області, запроваджено проведення днів відкритих дверей.

Так, 22 жовтня 2013 року в Оратівському районному суді Вінницької області в чергове  проведено День відкритих дверей.

У заході взяли участь учні Оратівської СЗОШ І-ІІІ ступенів. Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе екскурсію Будинком Правосуддя: огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, стендів з додатковою інформацією, ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів та працівників апарату суду.

Розпочинаючи даний захід, заступник керівника апарату Оратівського районного суду Вінницької області Глухота П.Ю. коротко ознайомила учасників заходу з діяльністю суду та інноваційними підходами до роботи, а також зазначила, що проведення таких заходів позитивно впливає на формування правосвідомості громадян та рівня довіри до суду.

Учні мали змогу почути, про судову систему України та про роботу Оратівського районного суду

Також учні були ознайомлені з показниками судової статистики щодо розгляду кримінальних, цивільних, адміністративних справ та справ про адміністративні правопорушення, порядком їх прийому, оформлення, розгляду та строками зберігання.

Голова суду відповів на численні запитання відвідувачів. Молодих людей цікавило, зокрема, як працевлаштуватися на роботу до суду та стати суддею, які обов’язки голови суду та керівника апарату і таке інше. Школярі 10-го класу зазначили, що на даний час перебувають в пошуку професії і такий захід допоможе тим, хто вже зацікавився правознавством і мріє свою майбутню професію повязати з ним.

Відвідувачам були вручені брошури «Правила поведінки в суді», де визначені права дітей різного віку, та як правильно підготуватись до візиту до суду.

В учасників заходу залишилося багато приємних вражень і усі висловили сподівання, що такі зустрічі відбуватимуться і надалі.

Заступник керівника апарату                                                                    П.Ю. Глухота.